Integration

Välkommen till Verifones sida för hämtning av binärer och teknisk info.

Här hittar ni alltid den senaste versionen av BPTI, BPTIN och BPRTI med tillhörande dokumentation.

BPTI

Ett av marknadens lättaste och snabbaste sätt att kassakoppla en framtidssäkrad betalkortsterminal.

Verifone utvecklade 2005/2006 ett gränssnitt som både klarade tidigare magnetspårs terminaler och gav en smidig övergång till dagens terminaler. Gränssnittet har varit förhållandevis intakt i över sedan första version och tanken har hela tiden varit att avlasta kassaleverantörer från skillnader i olika terminaltyper och dess versioner.

BPTI orginalet, är ett API i form av ett COM objekt som varit av modellen In Proccess Server som exponerar ett antal metoder vilket täcker behoven för ett kassasystem att göra kortbetalning med chip och PIN. Eftersom BPTI är 32-bitars så finns även BPTIX.exe som är samma funktion men av typen out of process, vilket gör det möjligt att kompilera klienten som 64 bitars.

BPTI är ett gränssnitt till vilket det finns flera implementationer, vilket innebär att om en ny terminal fungerar på ett annat sätt så ändras implementationen men inte gränssnittet. Idag kan BPTI användas mot LPP-terminaler - VX 820,Yomani, Xenteo, mot IPOS-terminaler via Zaci eller P-KI, mot terminal i Norge och även mot trådlös VX 680 med AirPay gränssnitt. Sedan våren 2015 även för terminal i Finland.

Komandon till terminalen görs genom att anropa objektets metoder. Resultat och begäran av data från terminalen levereras via events.

Idag finns även BPTIN.dll som är en .NET dll som i sin tur anropar BPTI objektet för äldre och befintliga terminaler. Ny funktionalitet så som Swish betalningsbekräftelse och nya Verifone-terminaler läggs enbart till i BPTIN.dll.

BPRTI

BPRTI är liksom BPTI ett enkelt gränssnitt för att använda en trådlös terminal kopplad till kassan. BPRTI är en ActiveX och har idagsläget endast en implementation som innehåller fyra funktionsanrop och ett event. Den implementerar en server som alla anslutna wifi terminaler anropar och är främst tänkt för restaurang miljö. Terminalen hämtar belopp från kassasystemet och utför en korttransaktion. Terminalen uppdaterar därefter kassan och har möjlighet att skriva ut kassakvittot i terminalen.

Till skillnad från BPTI är det terminalen som kontaktar kassan. I dagsläget är det VX 680 terminalen som erbjuds.

 

Tveka inte att höra av er om ni vill komma igång med AIRPAY kopplat till surfplatta/smartphone

Keep it simple!